Altium lanceert productiviteitsverhogende update in Designer 16
11 nov 2015

Altium lanceert productiviteitsverhogende update in Designer 16

Altium heeft een belangrijke update gelanceerd met betrekking tot haar PCB designtool, Altium Designer 16. Deze update breidt het Altium Designer platform uit met een aantal nieuwe functies die de designproductiviteit en -automatisering verbeteren, zodat engineers complexe, foutloze ontwerpen kunnen maken in een korter tijdsbestek.

Altium Designer 16 is nu beschikbaar als een gratis upgrade voor alle bestaande Altium Subscription-klanten, en kan worden geraadpleegd via de Altium Products Download page.

Met behulp van onderstaande features kunnen engineers zelfs de meest complexe PCB lay-outs ontwerpen in aanzienlijk minder tijd:

  • De 3D modellen van uw componenten bieden u de mogelijkheid om betrouwbaar te testen of de componenten passen op uw PCB of in de behuizing. Maar waarom zou je de twee processen van de ontwikkeling van hetzelfde component scheiden? Met gebruik van de IPC compliant footprint wizard in Altium Designer is het nu mogelijk om tegelijk met uw footprint een gedetailleerd 3D STEP-model van uw component te genereren. U kunt dit STEP-model integreren in de footprint of deze extern opslaan, zodat deze gedeeld kan worden met anderen. 
  • Met de Alternative Part Choice System is het nu mogelijk om gemakkelijk fabricagevertragingen te voorkomen. In uw BoM kiest u de alternatieve componenten van uw vertrouwde leverancies. Wanneer een belangrijk onderdeel niet beschikbaar is, zal het keuzesysteem het component vervangen door de eerstvolgende beschikbare mogelijkheid. Dit zorgt voor minder vertragingen tijdens het productieproces van uw PCB. 
  • Met gebruik van Visual Clearance Boundaries is het eenvoudig te visualiseren en te begrijpen wat de impact is van uw routingkeuzes. U ontwerpt nu de meest efficiënte en betrouwbare PCB-designs mogelijk, doordat de clearances tussen objecten en componenten op uw PCB direct inzichtelijk worden gemaakt tijdens het routen. Zichtbare indicatoren voor beperkingen helpen u zo efficiënt mogelijk te werken, zonder dat u hoeft te gissen over of en hoe u kunt routen op de kleinste gebieden van uw board.
  • Als hardware designer staat u constant onder druk om de nieuwste en meest complexe technologiën te designen met steeds minder ruimte. Het nieuwe Component Placement System helpt u bij het plaatsen en organiseren van componenten op uw board met gebruik van alignmentopties. Maak eenvoudig een complex design door het dynamisch plaatsen, slepen en duwen van componenten die snappen aan de hand van andere objecten op uw board. Daarnaast maakt Altium Designer het nu erg makkelijk om componenten te swappen.
  • Het ontwikkelen van high-speed applicaties vergt nauwkeurige berekeningen en maten. Als het gaat om DDR3 of DDR4-geheugen gaat het om nog kleinere toleranties met smalle sporen en kleine behuizingen. De Technology-aware xSignal Wizard maakt het u heel eenvoudig om de meest betrouwbare high-speed layouts te maken. De wizard begeleidt u door het proces om xSignal classes te maken voor uw specifieke requirements. Met de ingebouwde configuratie voor matched length en differential pair design rules hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over of u al dan niet binnen de aangegeven grenzen blijft.
  • Een belangrijk element in de ontwikkeling van een high-speed design is het matchen van lengtes. Hiertoe behoort ook de bond-wire-to-die-connectie, die ook wel Pin-Packlage delay wordt genoemd. Om dit te kunnen integreren in uw design heeft Altium Designer een nieuw veld toegevoegd: Pin-Package length. Dit kan worden ingevuld als een onderdeel van het schema. Alle fabrikanten zouden in staat moeten zijn om de package delays aan te leveren in picosecondes of als een lengte. De Pin-Package lengtes worden automatisch meegenomen in de PCB en de lengteberekeningen.
  • Door middel van de Net color synchronization kunnen kleuren worden toegekend aan de netten in uw schema's teneinde deze vervolgens te pushen naar de PCB en vice versa. Deze nieuwe feature zal het volledige net kleuren en niet slechts de geselecteerde wire. De highlight wordt meegenomen in het ECO-proces wanneer u een update doet vanuit het schema en andersom. Zodra de ECO is gegenereerd en de veranderingen zijn geaccepteerd, zullen de netten in de PCB of het schema worden gewijzigd.‚Äč

Voor meer informatie klik hier